Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Langai ir pinigai

Apie pasirinktus langus, jų komplektuojančias ir montavimo medžiagų ypatumus rašiau šiame įraše.
Buvo pageidavimas apvžvelgti piniginius reikalus, susijusius su mano pasirinkimu. Tai glaustai ir padarysiu šiame įraše.
Mano name bus 11 langų. Iš jų dveji langai - vitrinos su į išorę varstomomis durimis (iš esmės laukinės durys). Vienas langas bus nešildomame garaže. Jį užsakiau lygiai tokį patį kaip ir likę langai, nors iš principo jis galėjo būti ir paprastesnis-pigesnis.
Užsakomi tokių išmatavimų langai ir jų kainos be PVM:









Pačių langų kaina su PVM gaunasi 2798€, plius duriniai vyriai 2 komplektai - 97€ su PVM, plius priemoka už šiltus Swisspacer Ultimate rėmelius - 103€. Taigi viso langai kainuos 2998€ su PVM
Langų sumontavimas įvertintas 505€ su PVM, plius SIGA fentrim garo ir difuzinės juostos - 690€ su PVM. Taigi viso už sumontavimą būtų 1195€.
Susidomėjimą sukėlusio TRIOTHERM profilio, papildomų komponentų ir jų sumontavimo kainų nedetalizuosiu. Pasakysiu tiek - BRANGU. Ar verta? Kiekvienas pats nuspręs. Sumoje šie dalykai man atsieis dar beveik tiek, kiek langai su montavimu, pigiau tik kokiais 20 procentų.
Gali būti, kad įmanoma kažkaip naudoti, bet taupyti šį profilį. Dėti ištisinę juostą tik lango apačioje aprišant ir lango kampus. Gal dar aprišti ir viršutinius kampus, o šonus įtvirtinti įprastais kronšteinais. Bet tai tik pamąstymai, mes nusprendėme neeksperimentuoti.
Pateikiu patį TRIOTHERM profilio kainoraštį, kurį gavau iš šio profilio tiekėjo REIMPEX. Papildomai profilio sumontavimui dar reikalingi spec. klijai bei varžtai, bet jie santykinai nėra brangūs. Žinoma kainuoja ir angų paruošimas-aplipdymas šiais profiliais.





Būtinai turiu paminėti to paties gamintojo gaminamą šiltą popalanginį profilį. Manau tikrai verta jį naudoti esant betkokiam langų montavimo būdui, nes bendroje sąmatoje jo kaina nebus didelė. Štai kainynas, kurį gavau iš tiekėjo:


Komentarai

  1. Nebrangiai langai isejo Jums tikrai, mes kai veka dejom bute dviems kambariams tai virs 1000 sumokejom.
    Dabar namui tik langai: 12500eur mediniai - kaustyti aliuminiu plius trys langai saugus: laminuoti-grudinti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei nepaslaptis, kiek vnt langu pas jus name? 12,5k sumokejote jau su montavimu?

      Panaikinti
    2. Kiek mokejote uz kvadrata langu? Kolega lygtais virs 270eur/m2 medinius su aliuminiu uzsisake.
      Is kur langus uzsisakete?

      Panaikinti
    3. Neskaiciavau, kiek ten kvadratais gaunasi. Uzsakeme uab gipura

      Panaikinti
    4. Tarkime varstomas langas 1000x1400 gaunai 127€ uz kvadrata be montavimo

      Panaikinti
    5. Šiek tiek brangoka. Vilniuje panašūs, apie 100€ kainuoja.
      Gal didesnė rinka, didesnė konkurencija nei Šiauliuose. Matyt ten kainos pakyla kai užsinori ko nors aukštesnės klasės.

      Panaikinti
    6. Gipura yra Kaunieciai. Bet ir siaulieciai Bodesa panasiai paskaiciavo. Skirtumai gali buti ir del sezoniskumo, skirtingi profiliai ir komplektuojancios, paketai ir pan. Sunku taip tiesiog lyginti

      Panaikinti
    7. Taip, tikrai, skaičiavau be laminavimo ir Swisspacer tarpinės (kuri skaičiavau gal tik per 50 metų atsiperka). Bet su įstatymu į mūrą.

      Panaikinti
  2. As irgi pirkau is gipura 11langus kainavo 3,6keur be montavimo

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaina be montavimo(mediniai su aliuminiu), tik langai :10vnt, apie 32kv.EWG 100 profilis + remelis Termix. Maco vyriai paslepti, 3 vnt saugus langai (grudinti laminuoti 33.1). Nedygiuota pusis. Dar tik uzsakem - gamina. Ewg imone, laisves pr. prie Maximos ukmerges g. VILNIUS.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kai rinkotes langus į ką žiūrėjote? Tiek daug parametrų, kad nežinau ką be pirkti. Gamintojai siūlo ir pigius ir brangius langus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Stiklo paketams ziurejau silumines savybes ir sviesos pralaiduma. Profiliams ziurejau silumines savybes ir laiko patikrinta musu rinkoje kokybiska gamintoja. Pagal kaina rinkausi tarp Gealan ir Veka, nes charakteristikos analogiskos. Taciau kiek pigiau pasiule veka, tai ja ir pasirinkau.
      Apie pasirinkima kiek placiau cia rasiau:
      https://lrknamas.blogspot.com/2017/12/issirinkome-langus.html

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j