Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Dar apie duris

Apie pasirinkimus
Apie man tinkančius lauko durų variantus jau rašiau Renkamės lauko duris
Kadangi statybos darbus jau ruošiamės perkelti į namo vidų, pats laikas sukonkretinti poreikius ir pradėti rinktis bei užsakinėti lauko duris.
Paradiniam įėjimui buvau numatęs Visi Visi pasyvias duris. Deja, deja, pabandžius pabendrauti ir aptarti galimybę tokias duris užsakyti, šis noras praėjo. Ši kontora visiškai neaiški. Negavus atsakymo į elektronines užklausas, pabandžiau pasiskambinti įmonės tinklapyje pateiktais telefonais. Atsiliepusi moteris visiškai nieko negalėjo pasakyti apie jokias duris, kurias ši įmonė siūlo. Susidarė įspūdis, kad apie tai, jog jie prekiauja durimis, girdi pirmąkart. Pažadėjo, kad perskambins ir viską išaiškins direktorius, kuris šiuo metu yra užsienyje. Deja, net po mėnesio tokio skambučio nesulaukiau ir tiesa pasakius, jo net nebelaukiau, - nenoriu turėti reikalų su kontora, kurioje panašius reikalus turi derinti direktorius.
Pradėjau bendrauti su UAB "Tilas". Tokias duris jau įsistatė pora statybų blogerių. Pabendravęs su jais, blogų atsiliepimų neišgirdau, taigi pasirinkimas kaip ir aiškus. Šiuo metu jau derinamės modelį, spalvas ir kainą. Beja, jie jau suteikia savo durims ir sertifikatą, kuriame pateikiamas 0,58W/(m2xK) šilumos perdavimo koeficientas:



Praėjimui iš garažo į technines patalpas nusprendžiau pasirinkti paprastesnį durų variantą. Pagal projektą šioms mano durims nekeliami juokie spec. ar priešgaisriniai reikalavimai, galima naudoti bet kokias. Kadangi temperatūra garaže bus gerokai aukštesnė nei lauke, šioje vietoje planuojame įstatyti maksimaliai šiltas plastikines duris su šiltu stiklo paketu, - name turėsime dar vieną neplanuotą langą. Šį užsakymą derinuosi su man įtikusiais ir patikusiais UAB "Gipura"
Smulkiau, apie pasirinktus gaminius ir kainas parašysiu vėliau, kai užsakymai bus suderinti.

Laikini sprendimai
Dirbti viduje, kai durų angos atviros ir traukia skersvėjai, nėra malonu. Tenka priimti laikinus, mažiausia išlaidų reikalaujančius sprendimus.
Durų angą tarp garažo ir techninės patalpos laikinai "užsandarinsime" nuo stogo darbų likusia OSB plokšte.



Paradiniam įėjimui nupirkome ir nedelsdami įstatėme pigiausias "šarvuotas" duris iš Ermitažo AIKADA YF133, kurių kaina 70€ su akcija (be akcijos ~85€).


Tikras grožis! :D

Komentarai

  1. lauksim kainos, nes ir mane domina - ar yra tikslas pirkti geresnes nei viljandi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal zinote, kokia silumine varza Viljandi deklaruoja savo termo durims? niekur neradau tokios info

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    3. Labai geri skaiciai ant popieriaus, kaip durims su viena tarpine
      Siaip A+ klasei reikalaujamas lauko duru berods 0,85

      Panaikinti
    4. Radau jų puslapyje prie dokumentu deklaruota, kad paprastos T1 arba T2 (su viena tarpine arba dviem) 0.77 aklinoms ir 1.0 stiklintoms. parametras skaičiuotinis, tai spėju spyna ir rankena neįskaičiuotos :) Termo durims geresni parametrai .68 ir .78 atitinkamai. (pataisiau dėl termo - truputį buvau per gerus parametrus surašęs - telefonu kartais sunku nusikopijuot info tinkamai)

      Panaikinti
    5. Siulau neziureti Viljandi duru kaip lauko duru, nebent is kokios katilines i garaza. Jei paieskotumet info lt populiariausiame forumuose :), tai tikrai rasite daug neigiamu atsiliepimu, kad issiklaipe ar nesandarios.

      Susidejus lauko duris ir pasidarius apdaila, tikrai nekils rankos jas keisti..

      As pas save susidejes paradines tilo siltas duris (su tiko apdaila, anksciau zmones skundesi del dazymo mol nekokybiskai), o katilinse / garazo, garazo / lauko plonesnes tilo su tiko apdaila.

      Ar antra karta imciau. Greiciausiai taip, nes nelabai yra ka rinktis is siltu duru. Bet tikrai jie nera geriausi, apie neigiamus atsiliepimus galite paskaityti ir fb A+ namas.

      Panaikinti
    6. Man Tilo durys kaip ir visai patinka, tik abejonių kelia medinis varčios karkasas. Medis vistiek linkęs vaikščioti laikui einant, ar neišsisandarins jos po kurio laiko? Kažkaip patikimesnis karkasas atrodo iš kompozito.

      Panaikinti
    7. jei skaitysim tik neigiamus atsiliepimus, nieko nenusipirksim :) visos jos geros, o kraiposi medinis karkasas del dregmes. manes negazdina - palauzysim bisky, jei nepavyks, desim stora tarpine ir tiek :) nes kaip matot visu ju atsiliepimai tokie patys - metalines per saltos, o medines ar tik karkasines, ar pilnai medines - vaikscioja, ir nieko cia nepakeisi. o plastikines - deja bet vaiksto lygiai taip pat. gana cia but idealistais, dedam ir turim ka nusipirkom. cia kaip ir su auto. visos jos geros ir blogos, o nusiperki, ir jei reikia - remontuoji.

      Panaikinti
    8. Is kompozito gal ir geriau butu, bet kas tokias daro? :)

      Panaikinti
    9. Tai Hormann ir Ryternos duryse varčios rėmas iš kompozito

      Panaikinti
    10. Aprasymuose internete neradau tokios info

      Panaikinti
    11. Va ištrauka iš Ryternos bukleto: "65 mm storio varčia dengta plieno lakštais iš abiejų pusių. Durų varčios rėmas suformuotas iš kompozitinio profilio ir užpildytas poliuretanu.". O čia iš Hormann: "Sąvaros profilis iš kompozito užtikrina geresnį terminį atskyrimą ir didesnį stabilumą. Todėl durų varčia niekada neišsikraipo."

      Panaikinti
    12. Abiejų bukletai yra jų puslapiuose pdf formatu

      Panaikinti
    13. Mat kaip, bukletu neziurejau. Tada Ryterna durys man atrodo net labai vertos demesio, ypac RD80 ir RD100. Gaila, kad kolkas atsiliepimu apie jas nera, kaip jos atrodo fakte per termovizoriu ir kaip kontora dirba su klientais :(

      Panaikinti
    14. Tai va, reklaminiai bukletai skamba gražiai, kompozitas, 3 tarpinės ir t.t., ir gyvai pačiupinėjus jaučiasi kokybė, bet kad nėra nei vieno atsiliepimo, nei gero, nei blogo, tai kažkaip baisu pirkti katę maiše ir dar už tokią sumą:)

      Panaikinti
  2. Na aš kolkas susigundžiau Ryternos RD65 durimis, sandara beveik identiška Hormann durims, tik kokiais 200-300 Eur pigesnės. Dar yra RD80 modelis, bet jis jau 500 Eur brangesnis, nei RD65, tai kažkaip nekyla ranka mokėti tiek už papildomus 15 cm poliuretano:) Ar nesvarstėt šių variantų pas save? Bandysiu šiandien iki Tilo nuvažiuot ir pažiūrėt ką jie pasiūlys.
    Beje, kada jūs planuojate fasado darbus atlikt? Kadangi montuojate su išnešimu, tai kaip suprantu, galutinės durys jau turi būti sumontuotos iki tol, nes po to pakeist bus sunkiau. Jei fasadą darysit pavasarį, tai ar vertėjo dėl iš viso tas laikinas duris? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kokia kaina siulo Ryterna?
      Apie Ryterna svarsciau, bet koklas viskas sklandziai vyksta su Tilas, o ir ju durys kazkiek isbandytos, tai einu lengvesniu keliu.
      Fasada siltinsime pavasari, atsilus orams. Duris istatysime po sienu istinkavimo ir isdziuvimo. Bandysime darbus organizuoti taip, kad fasada siltintume jau po lauko duru istatymo
      Laikinu duru reikia, kaip zmonems dirbti prie skersveju ir pan, o ir kazka is medziagu jau saugiau viduje palikti

      Panaikinti
    2. Grubiai 1250 už RD65 su montavimu ir 1750 už RD80. O gal jau Tilo kainą turite?

      Panaikinti
    3. Dar deriname dizainus ir pan. Bet bus kazkas panasaus i brangesni ryternos varianta

      Panaikinti
    4. Man su Tilu Kauno biure nelabai sekasi bendrauti, į emailus neatrašo, ragelio nekelia, o du kartus nuvažiavus, buvo užrakintos durys, nors buvo darbo laikas. Jūs turbūt su Vilnium bendraujat?

      Panaikinti
    5. Man Vilnius operatyviai atsiliepė

      Panaikinti
    6. Tilas durys su stiklu ~1600 su montavimu. Bet galutine kaina busaiski susiderinus dizaina, komlektuojancias, spyna

      Panaikinti
    7. Na va pagaliau, mums Tilo Vilniaus biuras grubiai primetė, kad pagal mūsų pageidavimus kainuotų apie ~1300 su montavimu. Matyt mūsų norai kuklesni ir/arba durų išmatavimai mažesni:)

      Panaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su kokiais vyriais siūlo duris?kokius naudoja?

      Panaikinti
    2. Siuo metu tik pradejom derinti detales. Kai viskas bus sutarta, tada galesiu tiksliai atsakyti ;)

      Panaikinti
  4. Aš taip pat susitariau dėl rd65. Tiko ir kaina, o svarbiausia pagaliau radom žmonai patikusį dizainą. Kaina panašiai kaip ir anksčiau buvo rašyta.
    P.s. tikrai neatsovauju Ryternai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. http://www.visivisi.lt įstatę langus ir duris pasiplovė nebaigę sutartų smulkių darbų, į laiškus neatsako. Teko nusipirkti smulkių apdailos detalių ir duris susireguliuoti pačiam. Bet lenkų produkcija langai ir plastikinės durys labai kokybiški.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, pritariu, kad patys IGLO energy langai labai kokybiški, tačiau su jai prekiaujančia kontora problemų buvo.. Jei ne techninis prižiūrėtojas, tai būtume turėję didelių problemų. Dėl termus durų, nepatinka tik šalančios ir rasojančios rankenos. Slenkstis tai papat šaltas, tai reikės kažką galvoti. Aplink tarpines reikia valyti, nes renaksi pelėsis. Jūs patys duris ir langus reguliavote?

      Panaikinti
    2. Duris pats susireguliavau, kai nusibodo pastoviai kontaktuoti su http://www.visivisi.lt be jokių rezultatų. Langų reguliuoti neteko, nes viskas veikia idealiai. Drutex lenkų produkcija labai gera, bet deda http://www.visivisi.lt su kreivom rankom (asmeninė nuomonė).

      Panaikinti
    3. Pilnai pritariu. Langais kol kas esame patenkinti ar reguliuoti reikės pažiūrėsime kai atšils.

      Panaikinti
    4. Kalnieti, tai kokias jūs vis tik duris statėtės iš VisiVisi?

      Panaikinti
    5. Durys plastikinės, lenkų Drutex gamybos, to paties profilio kaip ir langai. Didelis pasirinkimas dizaino, durys, regis, šiltos, kaimynas stebėjosi, kad storos, spynelė šiaip sau, gal verta prašyti įdėti geresnę. UAB Visi visi įdėję pasiplovė, tai reguliavau pats.

      Panaikinti
  6. Klausimas ne visai į temą. Kiek jūsų grindų nulis bus aukščiau rostverko? Matau, kad apatinį termo profilį durims montavo lygiai su rostverko viršum, tai kaip suprantu durys nesikels labai aukštai? Klausiu, nes pas mane nulis bus 13 cm virš rostverko, tai galvoju kokiam aukštyje reikės montuoti tuos termo profilius, kad durų slenkstis atsidurtų reikiamame aukštyje. Aišku čia durininkai patys turėtų apskaičiuot, bet kažkam tai reikės patikrinti ar jie gerai paskaičiavo:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Grindu nulis pas mane bus +12cm nuo rostverko. Angose montavimui, apacioje, papildomai dar pritvirtinsime po paversta Triotherm profili (turiu tam tikslui pasilikes). Mano profilio ismatavimai yra 120x80, tai ji pritvirtinus apacioje paversta, nisos duru montavimui apacia bus lygiai su grindu lygiu

      Panaikinti
  7. As turiu tas pasyvias duris "Duru fabriko"., jau metus 4,5. Ka as gali pasakyt: po 2.5 metu surudijo rankenos fiksatorius vidinis, rankena iskrito, kuri persaldavo salta menesi; po 3.5 metu aplink stiklo paketa ratu atsoko mediena, dar bandziau reguliuot sudetus vyrius, nu man bent nesigavo kazkaip pagerint reikala su pasedusiom durim.. Siaip jos liuks, siltos, per tarpines neperpucia.. bet.. 1000 euru?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki dar kartą. Gal galit priminti jūsų laikinų paradinių durų išmatavimus? Nežinau, kiek laiko Tilas jums gamins naujas duris, bet jei nebus per vėlu, gal galėsit už atitinkamą mokestį perleisti savo ermitažines duris?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niša 2080x1000, durys 2050x960. Jei jums oatogu jas paimti is Siauliu ir tiks laikas, tai zinoma perleisiu ;) Gaminti tikras zada apie 2,5 men, tikiuosi iki to laiko speti issitinkuoti sienas. Kaip seksis, priklausys nuo oru. Kolkas darbai stovi, laukiam atsilimo, kad galetume kasinetis ir pasiruosti komunikacijas bei grindis betonavimui

      Panaikinti
  9. Noriu pasitikslinti. Rašėte "Pagal projektą šioms mano durims nekeliami juokie spec. ar priešgaisriniai reikalavimai..." Tai jei gerai supratau, būna variantų, kai keliami kokie nors reikalavimai? Ypač nustebau dėl priešgaisrinių reikalavimų. Galvojau, kad tik kambariams tokie yra. Na ir kad nuo gegužės 1 d. visiems bus privalomas jis. Beje, kadangi gyvenu viena ir nieko apie tai nesuprantu, kol kas dūmų detektorių renkuosi pagal interneto patarimus, susiradau tokius gan koncentruotus: https://www.elektromarkt.lt/lt/kaip-issirinkti-ir-tinkamai-irengti-autonomini-dumu-detektoriu Tačiau čia apie reikalavimus durims, berods, nerašoma. Tikiuosi, tai priklauso tik nuo durų modelio ar dar kažko? Na nes jei čia visur juos įrenginėti, tai ir pinigų nemažai išeis, ir kitas dalykas - ar tikrai būtina visur..?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek suprantu, priesgaisrines durys privalomos patalpoms, kuriose stovi duju katilai, granuliniai ar kitokie peciai, vnz katilinese. O kas tai per durys, turetu google duoti nuorodu. Statant nauja nama, tokius dalykusturetu projektuotojas-architektas pasakyti, nes jis derina su jumis, kas bus silumos saltinis, kokioj patalpoj ir zino tuos reikalavimus smulkiau

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šilumos siurblio oras-vanduo montavimas ir paleidimas

Praėjusią žiemą šildymo įrangos dar neturėjome, taigi patalpas šildėme tepalinio radiatoriaus bei rekuperatoriaus teno pagalba. Apie tai plačiau rašiau čia: Šildome namą neekonomiškai Šildymo reikalai - gruodis Žiema žiemužė - šildymas sausį Pasišildymai vasarį Kovą šildomės rekuperatoriumi Kaip šilumos šaltinis mūsų name, jau projektavimo stadijoje, buvo pasirinktas šilumos siurblys oras-vanduo. Netgi techninę patalpą projektavome tokio dydžio, kad kompaktiškai patalpintume būtent tokio tipo įrenginį. Konkretų šilumos siurblį teko išsirinkti jau komunikacijų vedžiojimo stadijoje, nes reikalingo diametro vamzdelius ir kabelius norėjome pasikloti po žeme, pravesdami po pamatu, kad nepažeistume namo sandarumo. Fotografijų, kaip buvo pakloti vamzdeliai ir kabeliai šilumos siurbliui yra šiame įraše: Darbai įsibėgėja Pirminiame variante rinkomės tarp Mitsubishi ir Nibe šilumos siurblių, norėjome kokybiško ir patikimo įrenginio. Abejų firmų įrenginiai nepigūs, bet tikimės, kad inv

Angokraščių apdirbimas, palangės

Atsilaisvinus apdailininkų brigadai, su kuria buvome sutarę atlikti mūsų trobesio vidaus apdailą, kovo 19d. buvo atsivežti būtiniausi daiktai ir įrankiai, - startavome su vidaus apdailos darbais ;) Pirmame etape, kad būtų galima užsiimti sienų gražinimu, buvo įrenginėjamos lubos ir apdirbti langų angokraščiai. Angokraščių "priauginimui" panaudojome suomišką FINNFOAM kietą XPS. Ant langų profilių užsileido apie 2cm XPS'o. Apačioje buvo paliktas tarpelis palangės įstatymui. Išklijuota anga armuojama ir tinkuojama. Sudedami metaliniai apsauginiai kampai išorinių kampų apsaugai, tiek angokraščiams, tiek sienoms. Toliau sekė špakliavimas ir palangių įstatymas. Palanges pasirinkome vokiškas "Werzalit" laminuotos medžio drožlių plokštės, baltas (pieno baltumo). Turėtų būti pakankamai tvirtos, o kaip ekspluatuosis fakte, - laikas parodys. Aš buvau už kokybiškas baltas plastikines palanges, tačiau šiuo as

Nulinė kanalizacija

Balandžio 9 diena. Orai gražūs ir saulėti. Pradedame darbus jau namo viduje. Iš pat ryto atvyko vaikinai iš AFS Baltic . Jų pagalba numatyta atlikti nemažai darbų, o pats pirmasis, - nulinė kanalizacija. Nulinės kanalizacijos įrengimui pasirinkome MegaPlast ir Pipelife vamzdžius. Pagrindinė šaka, - 160mm diametro vamzdis. Klozetams ir bide skirtas 110mm diametras. Plautuvėms panaudoti 50mm diametro vamzdžiai. Nulinės kanalizacijos schemutė: Darbai vyko sparčiai ir sklandžiai. Visi vamzdžiai buvo pakasti po rostverku, jo nepažeidžiant, tik išvadas į lauką kirto apšiltinimo "sijoną" maždaug 70cm gylyje po žeme. Išalas jau išėjęs, tačiau šiaurinėje pusėje, kur numatytas išvedimas į lauką, ten kur nebūna saulės, su juo dar teko pakovoti ir pasitelkti į pagalbą netgi perforatorių. Aukščiausias taškas - plautuvė virtuvėje: Aukščiausias taškas nuvestas pajungti į pagrindinę trasą. Pagrindinė trasa eina tiesiai per koridoriaus vidurį. Į j